Vad hände med burn energidryck?

Burn Energy var en populär energidryck som lanserades i Sverige av Coca-Cola under början av 2000-talet. Med en slogan som löd “Can you take the heat?” innehöll energidrycken bland annat uppiggande ämnen som koffein samt guarana och fanns tillgänglig i flera smaker såsom Burn Original, Burn Lemon Ice, Burn Zero, Burn Apple Kiwi och Burn Passion Punch.

Burn energidryck har varit en populär favorit hos många svenskar, men sedan en tid tillbaka är det många som undrar vad det faktiskt var som hände med Burn och varför drycken inte längre går att köpa i våra butiker.

I samband med lanseringen av Coca-Colas egna energidryck, Coca-Cola Energy, så har det spekulerats i att Coca-Cola valt att prioritera Coca-Cola Energy och därmed lägga ner försäljningen av Burn Energy i Sverige.

Vad innehåller Burn energidryck?

Burn Energy är en energidryck som bland annat innehåller koffein, guaranaextrakt, vitaminer och taurin. Burkarna säljs i volymen 355ml men har tidigare också sålts i storlekarna 255ml och 500ml.

Vill du läsa mer om vad energidryck vanligtvis innehåller eller har du funderat på om energidryck kan vara skadligt för hälsan?

Läs vår artikel – Vad innehåller energidryck och är det farligt?

Hur mycket koffein är det i Burn energidryck?

Burn energidryck innehåller 32 mg koffein per 100 ml. Det motsvarar 112 mg koffein per burk (355ml). Samma koffeinmängd gäller för samtliga av Burn-smakerna.

En burk Burn med 112 mg koffein motsvarar drygt 1,5 koppar kaffe.

Vill du läsa mer om hur mycket koffein våra vanligaste energidrycker innehåller? Se vår stora guide – Hur mycket koffein är det i energidryck?

Vart kan man köpa Burn energidryck?

Burn energidryck är fortfarande väletablerade i Europa och finns tillgänglig hos flera återförsäljare i flera andra europeiska länder. För den som fortfarande vill dricka Burn går det att köpa de flesta smakerna över nätet, men räkna med ett högre pris på grund av import- och leveranskostnader.

Vad kostar Burn energidryck?

När Burn fanns tillgängligt att köpa på den svenska marknaden låg jämförelsepriset på lite drygt 35 kr/l vilket motsvarade ungefär 12 kr per burk.

Om du ska beställa Burn från utlandet så rekommenderar vi att göra en ordentlig prisjämförelse och vara uppmärksam på eventuella import- och leveranskostnader eftersom dessa kan bli högre än vid beställning från svenska återförsäljare.

Burn Energy på Flakportalen i framtiden?

Vi hoppas precis lika mycket som alla andra Burn-älskare att Burn energidryck ska göra en comeback på den svenska marknaden. Skulle Burn lanseras i Sverige på nytt kan ni vara säkra på att ni kommer hitta Burn till det bästa priset hos Flakportalen.

Under tiden kan ni släcka er törst med vårt arsenal av andra energidrycker, funktionsdrycker och läsk.